Bersama Langit Ilahi Mengasah Potensi!

Hilal Asyraf / June 3, 2017, 23:06:08 pm

Alhamdulillah, hari ini ialah hari yang saya menggembirakan saya. Hari ini saya berpeluang bertemu dengan sekumpulan anak muda yang bersemangat untuk berkarya bersama Langit Ilahi.

Website Langit Ilahi kini telah kembali diaktifkan, dan sempena sedekad usia Langit Ilahi(semenjak 2007), saya dan rakan-rakan penggerak Langit Ilahi cuba untuk memberikan fokus yang lebih kepada sisi yang menjadi kekuatan Langit Ilahi. Yakni, menjadi medan kreativiti, ruang pengasahan bakat, dan kumpulan yang berusaha untuk saling lengkap melengkapi satu sama lain.

Kami ingin lebih berfokus, dengan melimitkan potensi penulisan(fiksyen atau non-fiksyen) dan lukisan komik.

Tidak lama sebelum hari ini, saya bertemu dengan adik Anwar Mohd Nor, yang mempunyai passion menggerakkan tim penulisnya sendiri. Saya mengajak beliau, bersama rakan-rakannya untuk bergabung dengan kami di Langit Ilahi dan alhamdulillah mendapat respon yang positif. Hari ini kami meluangkan masa dan bertemu, memberikan pengenalan lebih mendalam berkenaan Langit Ilahi, sejarahnya, operasinya, dan apa yang kita mahu capai dalam masa terdekat ini.

Bilangan anak-anak muda ini ialah seramai 30 orang. Sebahagian besarnya tidak dapat hadir hari ini kerana jauh, berada di luar negara, dan halangan-halangan lain.

Apa yang kami sediakan untuk mereka?

1. Website Langit Ilahi untuk berkarya.
2. Page FB Langit Ilahi untuk anda berkarya di FB.
3. Group FB untuk sama-sama berdiskusi, berbincang, sumbang saran sesama kita. Di dalam Group FB ini juga, kami akan buat pengisian pemantapan ilmu, dengan diskusi buku. Sasaran kita, 2 bulan sebuah buku. Santai-santai sahaja.
4. Kami akan anjurkan bengkel penulisan & lukisan komik sekurang-kurangnya setahun sekali, dikendalikan oleh pakar, untuk pemantapan mereka yang bersama Langit Ilahi.
5. Aktiviti membina ukhuwwah dan memperkasa jaringan sesama kami, seperti Family Day dan gathering, sekurang-kurangnya setahun sekali.

Adakah anda berminat juga untuk bersama dengan kami di Langit Ilahi? Punya minat mendalam dalam penulisan(fiksyen atau non-fiksyen), atau lukisan komik? Suka untuk menjadi manusia yang tidak mementingkan diri, sudi berkongsi bakat serta kelebihan, dan minat untuk saling memperkasa, menampung kelemahan bersama kami? Suka untuk menjadikan Langit Ilahi medan anda mengasah potensi?

Atau anda tak ada potensi besar dalam bidang lukisan dan penulisan, tetapi aktif di media sosial, dan suka atau punya cita-cita untuk menggerakkan media sosial dengan perkara yang bermanfaat? Kami boleh berikan anda fokus untuk menghidupkan Instagram dan Twitter Langit Ilahi.

Hubungi inbox FB Page saya ini dan nyatakan keberminatan anda. Kita akan berbincang lanjut insyaAllah.

Mari bersama kami di Langit Ilahi!